Уряд продовжив "пільгові канікули" металургам і хімікам

Середа, 8 квітня 2009, 13:13

Уряд продовжив до 1 липня 2008 року дію постанови № 925 від 14 жовтня 2008 року про заходи щодо стабілізації ситуації в гірничо-металургійному та хімічному комплексах України.

Про це заявив міністр економіки Богдан Данилишин журналістам, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Фактично постанова № 925 мала термін дії до 1 квітня поточного року. Уряд комплексно розглянув ситуацію, яка сьогодні склалася в гірничо-металургійному та хімічному комплексі, і прийняв рішення про пролонгацію основних рішень постанови на другий квартал поточного року, тобто до 1 липня 2009 року", - сказав він.

Зокрема, зазначив міністр, підприємства ГМК і хімії звільнені від сплати цільового збору на природний газ.

"До 1 липня на обсяг природного газу, який використовується для технологічних потреб, з підприємств ГМК та хімічного комплексу, перелік яких затверджує Кабмін, збір стягуватися не буде", - сказав він.

Данилишин додав, що уряд рекомендував Міністерству транспорту і зв `язку та Мінекономіки не підвищувати тарифи на перевезення для цих підприємств.

Як повідомлялося, постановою № 925 уряд ввів мораторій на підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення для гірничо-металургійних та хімічних підприємств, а також запропонував Національній комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) зупинити з 1 листопада 2008 року для них підвищення цін на електроенергію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: