У Ющенка обіцяють інвесторів для ГТС цього року

Вівторок, 7 квітня 2009, 10:43

Уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський прогнозує, що наприкінці 2009 року будуть відомі інвестори з модернізації газотранспортної системи (ГТС) України.

Про це він сказав в інтерв'ю радіо "Бі-Бі-Сі", відповідаючи на запитання, коли будуть відомі конкретні інвестори з модернізації української ГТС, повідомляє агентство "Українські новини".

"Вважаю, що наприкінці цього року", - сказав Соколовський.

На його думку, модернізована ГТС України буде працювати за технічними стандартами управління, прийнятим у країнах-членах Європейського Союзу, а саме починаючи з обліку й контролю кількості і якості газу й закінчуючи моніторингом його розміщення й транспортування, а також моніторингом технічного стану всіх вузлів системи.

Реклама:

Соколовський додав, що потрібно поліпшити систему розподілу газових потоків.

За підсумками міжнародної конференції в Брюсселі (Бельгія) 23 березня була підписана спільна заява між Кабміном й Європейською комісією, відповідно до якої уряд зобов'язується забезпечити відповідно до міжнародних стандартів прозорість і відкритість позичальника, призначеного для здійснення модернізації ГТС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!