Мінвуглепром запевняє, що немає боргів перед шахтарями

Четвер, 30 квітня 2009, 18:15

Міністерство вугільної промисловості України не має боргів по заробітній платі перед працівниками вугледобувних підприємств, які входять до сфери управління міністерства.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу міністерства.

"Заробітна плата за чотири місяці виплачена всім без винятку працівникам Міністерства вугільної промисловості України. В тому числі і шахтобудівникам", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба також нагадує, що виплата заробітної плати працівникам вугледобувних підприємств Мінвуглепрому за квітень, як і належить, розпочнеться з перших чисел травня.

Раніше заступник міністра вугільної промисловості Анатолій Корзун заявив, що кошти виділяються урядом із стабілізаційного фонду держбюджету-2009, і грошей, одержуваних міністерством від поточної діяльності, вистачає в повному обсязі для виплати заробітної плати працівникам державних вугільних підприємств.

Відповідно до урядового розпорядження від 2 квітня 2009 року, Мінвуглепром щомісяця повинен отримувати із Стабфонду 350 млн. грн. за програмою державної підтримки вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат на собівартість продукції і направляти їх тільки на виплату заробітної плати шахтарям.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!