ФДМ шукає оцінювача держпакету акцій "Дніпроавіа"

П'ятниця, 3 квітня 2009, 20:37

Фонд державного майна України (ФДМ) оголосив конкурс з відбору оцінювача ринкової вартості 94,572% держпакету акцій ВАТ "Днеправіа".

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на повідомлення прес-служби ФДМ.

Відповідно до наданої інформації, оцінка ринкової вартості держпакета "Днеправіа" проводиться з метою його подальшого продажу на конкурсі з використанням відкритої пропозиції ціни за принципом аукціону.

Як відомо, управління 100% пакетом акцій "Дніпроавіа" здійснює Фонд державного майна України. Статутний капітал підприємства зареєстрований у розмірі 29 595,620 тис. гривень.

Реклама:

До складу ВАТ "АК "Дніпроавіа" входить аеропорт "Дніпропетровськ", який має статус міжнародного. Авіакомпанія має також парком літаків, інженерно-авіаційної базою, пасажирським аеровокзалом, вантажним (складський комплекс), готельним та адміністративним комплексами.

4 листопада 2004 року у відношенні "Дніпроавіа" було порушено справу про банкрутство. 11 серпня 2005 року суд постановив відкрити процедуру санації. На даний момент план санації розробляється і поки не затверджений.

Як повідомлялося, ФДМ включив 100% акцій ВАТ "Авіаційна компанія "Дніпроавіа" до списку компаній, виставлених на продаж у 2009 році.

Раніше президент Віктор Ющенко зобов'язав Кабмін і ФДМ підготувати процедуру приватизації аеропорту "Дніпропетровськ" та авіакомпанії "Дніпроавіа", що складають єдиний майновий комплекс. Своїм указом він ввів у дію відповідне рішення РНБО від 20 лютого 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: