"Газпром" і Європа розберуться з транзитом газу через Україну

П'ятниця, 3 квітня 2009, 19:49

Представники європейських компаній і "Газпрому" створять робочу групу для аналізу ситуації з транзитом російського газу територією України.

Така домовленість досягнута у п'ятницю на зустрічі голови компанії Олексія Міллера з керівниками найбільших компаній-покупців російського газу в Європі, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на прес-службу "Газпрому".

Міллер поінформував європейських партнерів про хід виконання досягнутих у січні цього року угод між "Газпромом" і "Нафтогазом України".

Голова "Газпрому" також дав оцінку підписаної в Брюсселі декларації ЄС-Україна з модернізації газотранспортної системи України.

Реклама:

"Підписання декларації за спиною Росії було політичною помилкою, і реалізувати її без участі постачальника газу буде неможливо. Декларація не відповідає не тільки духові співпраці, в рамках січневих домовленостей з питань газу між Росією і Україною, а й духові співпраці у сфері енергетики між Європейським Союзом і Росією", - сказав Міллер.

Як відзначає прес-служба "Газпрому", європейські партнери висловили побажання позитивно вирішити ситуацію, що склалася, із залученням усіх учасників ринку (постачальника, країни-транзитера і споживачів).

Представники європейських компаній, обговорюючи тему модернізації ГТС України, висловились за участь у цьому процесі.

Як перший крок у даному напрямі було запропоновано створити робочу групу для аналізу ситуації з транзитом російського газу територією України до Європи.

Ухвалено рішення провести аналогічну зустріч через 4-6 тижнів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!