Місія МВФ повернеться в Україну

П'ятниця, 3 квітня 2009, 18:47

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) прибуде в Україну в середині наступного тижня.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на інформацію Департаменту зовнішніх зв'язків Фонду.

Згідно повідомлення, МВФ отримав переконливі запевнення від президента України та прем'єр-міністра щодо їхньої налаштованості забезпечити впродовж тижня 13-17 квітня ухвалення законів, спрямованих на зміцнення фінансового стану Пенсійного фонду та НАК "Нафтогаз України", а також узгоджених з МВФ та Світовим банком законопроектів, що мають сприяти запровадженню стратегії реструктуризації банківського сектора.

З огляду на вищеозначене, місія МВФ під проводом Джейли Пазарбазіолу планує повернутися до Києва у середині наступного тижня для того, щоб продовжити дискусії у рамках першого перегляду програми, підтримуваної фінансуванням за угодою "стенд-бай".

Реклама:

Як повідомлялося, у вівторок прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що не впевнена у тому, що місія МВФ може повернутися в Україну, оскільки на даному етапі програма співпраці виконана частково.

Раніше перший заступник глави Секретаріату президента Олександр Шлапак заявив, що у випадку прийняття Верховною радою 31 березня антикризових законів, місія Міжнародного валютного фонду повернеться в Україну протягом тижня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!