КМДА відклала нові тарифи на ЖКГ "до з'ясування"

П'ятниця, 3 квітня 2009, 15:24
Київська міська державна адміністрація (КМДА) відклала на місяць підвищення тарифів на комунальні послуги для юридичних осіб (з 1 квітня) і для населення (з 1 травня), щоб ще раз вивчити доходи підприємств та населення.

Про це на брифінгу заявив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Він також відзначив, що якщо ініційоване адміністрацією вивчення поточного фінансового становища юросіб і населення покаже зменшення їхніх доходів, то підвищення тарифів не відбудеться.

"Якщо будуть падати доходи, то ніякого підвищення не буде", - сказав Голубченко.

При цьому він підкреслив, що в цілому ідеться про поступове приведення тарифів на комунальні послуги до економічно обгрунтованого рівня.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше КМДА планувала підвищити з 1 квітня тарифи на комунальні послуги для юридичних осіб і з 1 травня - для населення.

Зокрема, для населення з 1 травня планувалося розпочати перший етап підвищення - на 50% від економічно обгрунтованого рівня.

Голубченко також раніше заявляв, що другий етап підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення до економічно обгрунтованого рівня відбудеться тільки тоді, коли виростуть доходи населення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: