"Газпром" активно обговорює з Європою газопроводи в обхід України

П'ятниця, 3 квітня 2009, 10:46

Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер у четвер в Москві провів переговори з будівництва газопроводів в обхід України з керівництвом компаній Eni і E.ON.

Про це повідомляється на офіційному сайті "Газпрому".

Міллер з генеральним керуючим концерну ENI Паоло Скароні обговорив питання взаємодії компаній при реалізації Угоди про стратегічне партнерство.

Учасники зустрічі відзначили, що "Газпром" і ENI ведуть конструктивний діалог в багатьох напрямках двостороннього співробітництва та мають значний потенціал для подальшого успішного розвитку спільних проектів, наголошується в повідомленні.

У цьому контексті було розглянуто хід робіт в рамках передінвестиційної стадії проекту "Південний потік", покликаного безпосередньо забезпечити транспортування російського природного газу до Європи.

Реклама:

Також у четвер Міллер зустрівся з головою правління E.ON Ruhrgas AG Бернхардом Ройтерсбергом.

Особливу увагу було приділено поточній взаємодії компаній на міжнародних енергетичних ринках, а також реалізації домовленостей, пов'язаних із входженням концерну E.ON до проекту освоєння Південно-Російського родовища.

Крім того, Олексій Міллер і Бернхард Ройтерсберг обговорили хід робіт у рамках будівництва газопроводу "Північний потік" і відзначили, що реалізація цього проекту буде сприяти зміцненню надійності газопостачання не тільки Німеччини, але й інших держав ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: