"Дочка" "Газпрому" попри обіцянки Тимошенко відновила продаж газу в Україні

П'ятниця, 3 квітня 2009, 09:54

"Дочка" "Газпрому" - "Газпром збут Україна" - в кінці березня відновила постачання промспоживачам.

Експерти вбачають у цьому ознаки потепління відносин між Києвом і Москвою після конфлікту з "Газпромом", обумовленого підписанням меморандуму про реконструкції української газотранспортної системи, пише видання "Комерсант-Україна".

Про відновлення з кінця березня поставок газу українським споживачам в четвер повідомив директор "Газпром збут Україна" Анатолій Подмишальський.

За його словами, підписаний у лютому контракт з НАК "Нафтогаз України" терміном на 10 років передбачає, що "Газпром збут Україна" щорічно може постачати не більше 25% обсягу споживання палива українськими промисловими підприємствами.

Відповідно до балансу газу на 2009 рік, обсяг споживання в промисловості в цьому році складе 19,3 млрд кубометрів, тобто "Газпром збут Україна" може поставити 4,82 млрд кубометрів.

На цьому тижні компанія планує подати заявку на отримання ліцензії на поставку газу в Нацкомісії регулювання електроенергетики. "Ми не бачимо причин не видати ліцензію", - заявили у відомстві.

У НАК "Нафтогаз Україна" від коментарів про відновлення поставок газу компанією "Газпром збут Україна" утрималися.

Раніше, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляла, що "Газпром збут Україна" не буде працювати на українському ринку, незважаючи на те, що це було однією з умов контракту про постачання газу.

Минулого року "Газпром збут Україна" поставив промспоживачам 3,23 млрд. кубометрів газу. Останні поставки були здійснені в грудні 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!