Кінах просить розглянути питання "Луганськтепловоза" на міждержавному рівні

Середа, 29 квітня 2009, 16:14

Напередодні чергового засідання у Москві міжурядового Комітету з питань економічного співробітництва України та Росії президент Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Анатолій Кінах звернувся до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з офіційним листом, в якому висловив пропозицію включити у порядок денний засідання Комітету питання про ситуацію на ВАТ "Луганськтепловоз".

Про це ідеться у повідомленні прес-служби УСПП.

Кінах звернув увагу Тимошенко на те, що підприємство є стратегічним та бюджетоутворюючим для Луганська, забезпечуючи робочими місцями понад 9 тис. його мешканців.

"У 2007 році ВАТ "Луганськтепловоз" отримало портфель замовлень і впевненість у завтрашньому дні. Однак погіршення економічних умов діяльності ряду замовників продукції підприємства в Україні та Росії спричинило до того, що портфель замовлень буде вичерпаний вже у травні поточного року", - ідеться в листі.

Реклама:

Також, на тяжке фінансове становище підприємства впливає і невідшкодована заборгованість держави з повернення йому ПДВ на суму 86,2 млн. гривень, і неможливість отримати кредитні кошти, і відсутність нових замовлень з боку залізничних монополій України та Росії.

"Ситуацію на ВАТ "Луганськтепловоз" також ускладнюють чисельні судові позови щодо визнання недійсним приватизаційного конкурсу, що шкодить як самому підприємству, так і в цілому іміджу України", - підкреслюється в листі.

У зв'язку з ситуацією, що склалася на підприємстві, президент УСПП Анатолій Кінах запропонував прем'єр-міністру України внести на розгляд міжурядового Комітету з питань економічного співробітництва України та РФ питання щодо створення умов для стабільної роботи ВАТ "Луганськтепловоз".

"УСПП вважає, що така допомога сприятиме зміцненню коопераційних зв'язків між двома країнами, дозволить зберегти робочі місця в Україні та Росії", - підкреслив Кінах.

Як відомо, Юлія Тимошенко відбула у середу до Москви для участі у IV засіданні Комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії, в ході якого будуть розглядатися взаємини між країнами в енергетичній сфері.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!