Мін'юст змінив правила продажу банківського конфіскату

Понеділок, 27 квітня 2009, 18:08

Міністерство юстиції оприлюднило зміни до наказів, якими встановлюються правила реалізації примусово відчужуваного майна.

Згідно з чинним на даний момент правилами, продавцям арештованого майна належить 15% від стартової вартості, нагадує газета "Дело".

Таким чином, продавці не зацікавлені в результатах аукціону.

Для того, щоб уповноважені компанії були зацікавлені в продажу конфіскованого майна за більш високими цінами, Мін'юст вирішив виплачувати реалізаторам майна 15% від кінцевої суми його реалізації.

Реклама:

В реалізації примусово відчужувати майно за більш високими цінами зацікавлені як кредитори, так і боржники - якщо конфіскат буде продаватися за більш низькою ціною, борг може бути не повністю виплачений, повідомляє видання.

Крім того, якщо відчуження майна продається за більш високими цінами, збільшаться виплати до державного бюджету.

Однак самі продавці поставилися до нововведення Міністерства юстиції скептично, оскільки заарештоване майно і так складно реалізувати - криза знизила купівельну спроможність населення.

За словами представника компанії, яка виграла тендер на реалізацію конфіскату, обсяги продажу конфіскованого майна скоротилися втричі.

Крім того, вартість деяких видів конфіскованого майна значно знизилася (нерухомість), а продавати його доводиться за цінами трьох-чотирьохмісячної давності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!