"Газпром" ще повернеться до питання щодо штрафів за недобір газу?

Понеділок, 27 квітня 2009, 17:39

У Секретаріаті президента не виключають, що в кінці 2009 року ВАТ "Газпром" може висунути претензії до НАК "Нафтогаз України" щодо недобору законтрактованого обсягу газу.

Про це заявив уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, повідомляє агентство "УНІАН".

За словами Соколовського, те, що "Газпром" не висував таких претензій за підсумками першого кварталу, свідчить про розуміння між сторонами.

Проте, претензії можуть бути висунуті, якщо прем'єр-міністр Юлія Тимошенко не врегулює це питання під час візиту до Москви, додав він.

Реклама:

За наявною інформацією, на січень "Нафтогаз України" законтрактував 1 млрд. кубометрів газу, але відібрав лише 549 млн. кубометрів, у лютому - близько 1,1 млрд. з запланованих 2 млрд. кубометрів.

Як відомо, прем'єр-міністр Росії Володимир Путін раніше заявив, що Росія відмовилася від штрафних санкцій стосовно Києва за недобір газу, з огляду на передбанкротний стан України.

Раніше "Газпром" попередньо погодився скоротити з 40 до 33 млрд. кубометрів обсяг газу, що поставляється в Україну в 2009 році.

Питання щодо поставок енергоносіїв, зокрема, російського газу до України і його транзиту до країн ЄС, швидше за все, обговорюватиметься 29 квітня у Москві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!