НБУ відзначає скорочення попиту на валюту

Понеділок, 27 квітня 2009, 17:22

На валютному ринку України зберігаються позитивні тенденції по скороченню попиту як на безготівкову, так і на готівкову іноземну валюту, а також спостерігається зменшення валютних дисбалансів.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті НБУ.

Так, за інформацією Нацбанку, з початку квітня середньоденний дефіцит іноземної готівки скоротився порівняно з відповідним періодом березня у 3,3 рази до 10 млн. доларів. Це сприяло укріпленню курсу готівкової гривні за операціями продажу банками доларів США на 3,1% до 8,02 гривень за долар.

Процес стабілізації валютного ринку підтримується, серед іншого, подовженням практики валютних аукціонів з продажу Національним банком України іноземної валюти для задоволення потреб клієнтів банків - фізичних осіб з метою погашення ними заборгованості за валютними кредитами, відзначають у Нацбанку.

Реклама:

Як відомо, протягом п'ятнадцати робочих днів квітня було проведено шість таких аукціонів, на яких було продано 196 млн. доларів за курсом 7,8 гривень за долар.

Крім цього, 24 квітня НБУ провів аукціон з продажу уповноваженим банкам євро.

На 6 травня запланований аукціон з продажу швейцарських франків.

Офіційний курс гривні до долара США з початку місяця залишався незмінним - 7,70 гривень за долар.

Відносно євро гривня укріпилася на 1,08% до 10,05 гривень за євро, а до російського рубля - девальвувала на 0,68% до 2,28 гривень за 10 рублів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!