Тимошенко домовляється про аверс "Одеса-Броди"?

Понеділок, 27 квітня 2009, 14:31

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко веде переговори з російською стороною про припинення реверсного використання нафтопроводу "Одеса-Броди".

Про це на брифінгу в Києві заявив уповноважений президента з питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

"Це поки що попередня інформація, яка надійшла до мене від російської сторони. Ця сторона розглядає лист Юлії Тимошенко про переведення 9 мільйонів тонн нафти, які зараз транспортуються до Одеси по "Одеса-Броди", на об'єктивно коротший маршрут, від Охтирки по так званій Придніпровській трубі", - сказав Соколовський.

За словами експерта, якщо у червні буде досягнуто принципові домовленості з російською стороною, то вже до кінця 2009 року можна буде перевести нафтопровід у аверсний режим.

Реклама:

"Великі обсяги каспійської нафти зараз транспортуються до тої ж Австрії іншими, довшими маршрутами. Якщо ми відкриємо доступ до нашої труби - то умови в нас однозначно вигідніші", - запевнив Соколовський.

За його словами, до західного кордону може на першій стадії реалізації проекту транспортуватися 5-6 мільйонів тонн нафти на рік, а ще 5 мільйонів тонн Азербайджан готовий надати для західноукраїнських заводів - НПК "Галичина" та "Нафтохімік прикарпаття".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!