"Нафтогаз" оскаржить результати аукціону Держкомрезерву

Вівторок, 21 квітня 2009, 11:02

"Нафтогаз України" має намір заперечити в суді результати запланованого на 24 квітня конкурсу з продажу Державним комітетом з матеріального резерву права вимоги в НАКу 1,318 млрд. кубометрів природного газу у разі, якщо такий конкурс відбудеться.

Про це сказано в повідомленні "Нафтогазу", опублікованому в урядовій газеті "Урядовий кур'єр" 18 квітня, повідомляє агентство "Українські новини".

Компанія підкреслює, що ніколи не мала договірних правовідносин з Держрезервом за зазначеними обсягами газу.

Спірне зобов'язання "Нафтогазу" виникло виключно з постанови Кабінету міністрів від 3 червня 1999 року і встановлене в процесі судового розгляду між НАКом і комітетом, а також підтверджене судовим рішенням, що набуло чинності.

Реклама:

Враховуючи це, а також обов'язковість постанови Кабміну і судового рішення (компанія має повернути Держрезерву 1,318 млрд. кубометрів газу на суму 369 495,491 тис. гривень), НАК повідомляє, що виконає судове рішення виключно на користь Держрезерву, а не на користь інших осіб, які під час проведення незаконного, на думку НАКу, конкурсу придбають право вимоги.

"У разі якщо незаконний конкурс із продажу права вимоги відбудеться, його результати буде оскаржено у встановленому законом порядку", - сказано в повідомленні.

Також НАК повідомляє, що компанія є підприємством паливно-енергетичного комплексу, що бере участь у процедурі погашення заборгованості, яку визначено відповідним законом.

Відповідно до цього закону, на строк погашення заборгованості - до 1 січня 2011 - всі виконавчі виробництва і заходи примусового виконання стосовно підприємства припиняються.

Як повідомлялося, на 24 квітня Держрезерв виставив на продаж право вимоги в "Нафтогазу" 1,3 млрд. кубометрів газу.

Лот конкурсу поділено на 4 рівні частини по 0,33 млрд. кубометрів газу, розмір конкурсного забезпечення для кожної частини - 1 млн. євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!