Генпрокуратура визнала законним відчуження акцій "Інтера"

Четвер, 16 квітня 2009, 16:37

Генеральна прокуратура не виявила фактів порушень закону при відчуженні частини акцій телекомпанії "Інтер", які належали нині покійному депутатові Верховної Ради Ігорю Плужнику, у 2005 році.

Про це заявила депутат Верховної ради від фракції Партії регіонів Ганна Герман, повідомляє агентство "Українські новини".

За словами депутата, про відповідні результати розслідування Генпрокуратурою цієї справи депутатів Ради проінформував заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін.

"Ваше звернення про порушення законодавства при відчуженні акцій акціонерного товариства закритого типу "Українська незалежна ТВ-корпорація "Телеканал "Інтер" й іншим питанням розглянуто. Повідомляємо, що за результатами перевірки за дотриманням закону відмовлено в порушенні кримінальної справи у зв'язку з відсутністю складу злочину", - зачитала Герман лист представника Генпрокуратури.

Реклама:

Крім того, вона повідомила, що Генпрокуратура під час відповідного розслідування не виявила дані, які підтверджують володіння Валерієм Хорошковським і Дмитром Фірташем акціями "Інтера".

"Перевіркою щодо факту смерті Плужникова встановлено, що останній помер у медичній клініці міста Ганновер Федеративної Республіки Німеччина. Правоохоронними органами ФРН установлено, що смерть Плужникова була природною через тривалу хворобу, ознак нещасного випадку, самогубства, отруєння або інших насильницьких дій не встановлено", - зачитала документ Герман.

У зв'язку із цим прокуратура Шевченківського району Києва відмовила в порушенні кримінальної справи за фактом смерті Плужникова.

Як повідомлялося, Міністерство внутрішніх справ мало намір просити Генеральну прокуратуру порушити кримінальну справу за фактом підробки документів при продажі частини акцій "Інтера" в 2005 році.

Депутат Ради від БЮТ Володимир Пилипенко запропонував парламенту створити тимчасову слідчу комісію для розслідування обставин смерті в 2005 році Плужникова, а також обставини заволодіння невідомими його власністю - акціями телекомпанії "Інтер".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!