Ющенко допоможе банкам реструктуризувати борги за кордоном

Середа, 15 квітня 2009, 16:05

Влада України готова всіляко сприяти реструктуризації заборгованості українських банків перед їх зарубіжними засновниками.

Про це заявив президент Віктор Ющенко на спільній нараді з банкірами за участю представників Міжнародного валютного фонду і Світового банку, повідомляє агентство "УНІАН".

"Якщо необхідно з боку офіційної влади, починаючи з уряду чи президента країни, офіційне звернення до західних фінансових установ з реструктуризації чи пролонгації, я вам даю слово, що я готовий це зробити. Скажіть, що треба зробити офіційній владі для того, щоб вам мінімізувати обслуговування?" - сказав Ющенко.

При цьому він відзначив, що в таких переговорах може стати партнером як Світовий банк, так і Міжнародний валютний фонд.

Реклама:

Ющенко наголосив також на необхідності проведення роботи з реструктуризації заборгованості суб`єктів господарювання за їх зовнішніми зобов`язаннями.

"Позиція банку, який здійснює фінансування, чи банку, який веде касове обслуговування того чи іншого клієнта, значною мірою виграшно допомогла б формувати позицію клієнта перед міжнародним кредитором", - сказав він.

Як відомо, за інформацією президента, до кінця 2009 року обсяги платежів за зовнішніми зобов`язаннями банківського сектору України становлять 12,5 млрд. доларів, корпоративного сектору - 9,5 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!