Тимошенко чекає на реакцію МВФ "через кілька днів"

Середа, 15 квітня 2009, 14:08

Позитивна робота уряду з Міжнародним валютним фондом (МВФ) через декілька днів буде мати відповідні результати.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Тимошенко відзначила, що рішення уряду, прийняті для отримання другого траншу кредиту, позитивно сприймаються місією МВФ в Україні.

"Учорашнє позачергове засідання уряду та прийняті на ньому рішення повністю змінили те розчарування, яке виникло у зв'язку з провалом законів у Верховній раді, на оптимізм місії МВФ", - наголосила вона.

Реклама:

Глава уряду зазначила, що це стало продовженням ефективної роботи уряду і місії МВФ, яка вже через кілька днів буде мати відповідні результати.

Зокрема, Тимошенко подякувала міністрам за конструктивну роботу.

"Те, що вчора ми зробили, має досить ефективний результат у переговорах з місією Міжнародного валютного фонду", - наголосила вона.

Як повідомлялося, у вівторок Верховна рада не включила до порядку денного законопроекти, необхідні для отримання чергового траншу МВФ. Ініціативи розглянути відповідні законопроекти набрали трохи більше 200 голосів.

У свою чергу, Кабінет міністрів на своєму засіданні одностайно ухвалив усі необхідні для відновлення співпраці з МВФ постанови, зокрема, про скорочення частини видатків державного бюджету несоціального напрямку, про підвищення тарифів на газ та електроенергію для заможних людей, про збалансування бюджету Пенсійного фонду та фінансового плану НАК "Нафтогаз України", про легалізацію коштів, які отримують бюджетні установи за надання платних послуг і т.п.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!