S&P може знизити рейтинг Києва

Середа, 15 квітня 2009, 12:49

Рейтингова служба Standard&Poor's (S&P) помістила довгостроковий кредитний рейтинг і рейтинг пріоритетних незабезпечених боргу столиці України міста Києва на рівні ССС+ до списку CreditWatch ("рейтинг на перегляді") з негативним прогнозом.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на повідомлення прес-служби S&P.

"Це рейтингова дія обумовлена зростаючим тиском, викликаним короткостроковими запозиченнями в результаті щодо несподіваного рішення міста про залучення двох банківських позик для погашення заборгованості з оплати теплової енергії", - зазначає кредитний аналітик агентства Карен Вартапетов.

S&P відзначає, що рейтинг Києва відображає недавно знижений суверенний рейтинг, а також враховує значний обсяг боргу міста та пов'язані з ним валютні ризики.

Реклама:

"До останнього часу перший платіж Києва з погашення основної суми боргу припадав на 2011 рік. Однак у результаті нещодавнього рішення про залучення короткострокових банківських кредитів для погашення кредиторської заборгованості з оплати теплової енергії витрати на обслуговування і погашення боргу вже в 2009-2010 рр. перевищать раніше очікуваний рівень", - підкреслили в агентстві.

За даними S& P, станом на 17 березня зафіксовані залишки на рахунках Загальних фонду становили всього 8 млн. грн.

Також в агентстві наголосили, що приміщення рейтингів у список CreditWatch з негативним прогнозом відображає схильність міста до ризику рефінансування на тлі проблем з ліквідністю, який зріс в результаті несподіваного рішення вдатися до короткотермінових запозичень.

При цьому в S&P обіцяють вивести рейтинги зі списку CreditWatch і залишити їх на колишньому рівні, якщо центральний уряд надасть чітке та надійне підтвердження своєї готовності надати своєчасну підтримку містом у разі необхідності виконати зобов'язання з обслуговування і погашення недавно залучених позик.

Іншими факторами, що дозволяють зробити таку рейтингову дію, відзначають в агентстві, можуть стати виважений підхід адміністрації Києва до управління боргом та ліквідністю, а також помітне підвищення обсягу надходжень доходів міста.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!