У Ющенка сподіваються на другий транш МВФ у травні

Понеділок, 13 квітня 2009, 17:16

Перший заступник глави Секретаріату президента Олександр Шлапак сподівається на розгляд у другій декаді травня радою директорів Міжнародного валютного фонду питання про виділення Україні другого траншу кредиту stand by.

Про це він сказав на брифінгу у понеділок, повідомляє агентство "Українські новини".

"Ми розраховуємо на те, що в другій декаді травня місяця відбудеться рада директорів МВФ, яка ухвалить рішення щодо завершення першого перегляду програми, і, таким чином, питання про фінансування України другим траншем фонду", - сказав Шлапак.

Він нагадав, що для цього Україна має прийняти три закони, два з яких стосуються пенсійної політики, а один про збалансування фінплану Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Реклама:

Шлапак також повідомив, що Україна веде діалог з фондом про об'єднання другого і третього траншів.

Як повідомлялося, 5 листопада 2008 року МВФ ухвалив рішення щодо виділення Україні кредиту stand by на суму близько 16,4 млрд. доларів для подолання проблем в економіці.

У листопаді 2008 було виділено перший транш кредиту stand by на 3 млрд. СПЗ (спеціальні права запозичення - близько 4,5 млрд. доларів), виділення другого траншу на 1,25 млрд. СПЗ (1,87 млрд. доларів) очікувалося в лютому, однак не відбулося.

Третій транш розміром 2,5 млрд. СПЗ (3,75 млрд. доларів) заплановано на 15 травня.

Україна має намір звернутися до МВФ із пропозицією об'єднати другий і третій транші кредиту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: