УКАБ сподобалась податкова підтримка виробників сільгосппродукції

Понеділок, 13 квітня 2009, 12:57 -

Асоціація "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) вважає продовження податкових пільг для виробників аграрної продукції найбільш вдалим кроком щодо нівелювання впливу кризи на підприємства агропромислового комплексу.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби УКАБ

"Не ідеться про докорінне полегшення умов роботи для аграріїв, але зроблено дуже важливий крок, адже податкова підтримка тепер не обмежена в часі і аграрії можуть прогнозувати умови роботи на середньострокову перспективу", - говорить керівник групи експертів УКАБ Володимир Лапа.

"На жаль, довелося чекати кризи з тим, щоб було прийнято таке рішення, але його важливість ще більша, зважаючи на суттєве скорочення обсягів прямої державної підтримки аграріїв", - додає він.

Реклама:

В УКАБ додають, що внесені законодавчі зміни спрямовані на недопущення погіршення умов оподаткування аграріїв в порівнянні із 2008 роком, і виходячи з цього їх можна назвати досить умовно.

Натомість вкрай необхідно прискорити фінансування програм державної підтримки.

Як відомо, у 2008 році податкові пільги були продовжені для сільськогосподарських товаровиробників із прийняттям антикризового закону 31 жовтня 2008 року, а спеціальним законом щодо подолання кризи в агропромисловому комплексі, що набув чинності 17 березня 2009 року, відновлюється дія пільг і для особистих селянських господарств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: