"Укргаз-енерго" і митники "не поділили" 600 млн.грн.

Понеділок, 13 квітня 2009, 12:41

При митному оформленні газу, імпортованого в першому півріччі 2008 року, ЗАТ "Укргаз-енерго" авансом сплатило на рахунки Державної митної служби України близько 2,4 млрд. гривень, проте частина сплачених обсягів газу так і не була ввезена в Україну.

Згідно з чинним законодавством, Держмитслужба зобов'язана повернути ЗАТ "Укргаз-енерго" близько 600 млн. гривень, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на повідомлення прес-служби компанії.

Як зазначають в ЗАТ "Укргаз-енерго", у цьому зв'язку з поновлюються спроби тиску і блокування законної господарської діяльності товариства з боку силових органів.

"Замість законного врегулювання питання податкові органи намагаються зірвати процес повернення коштів та під придуманими приводами ініціюють перегляд діяльності компанії в попередні роки. Притому, що законність роботи спільного підприємства підтверджена сотнями перевірок різних державних контролюючих органів", - ідеться в повідомленні.

Реклама:

"Укргаз-енерго" підкреслює, що за час активної роботи на газовому ринку України (березень 2006 - квітень 2008 року) ЗАТ перерахувало до бюджетів всіх рівнів близько 15 млрд. гривень - більше, ніж будь-яка інша вітчизняна компанія.

"Закликаємо податкові органи відмовитися від практики грубого порушення норм Конституції і законів України, силового переслідування суб'єктів господарювання, а разом з тим займатися пошуком законних джерел наповнення державного бюджету в умовах економічної кризи", - говориться в повідомленні "Укргаз-енерго".

Як відомо, ЗАТ "Укргаз-енерго" створене в лютому 2006 року на виконання угоди між Кабінетом міністрів України, НАК "Нафтогаз України", ВАТ "Газпром" і компанією "РосУкрЕнерго".

Працює на ринку енергоносіїв, веде бізнес із закупівлі енергоресурсів та їх реалізації промисловим споживачам України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: