Мінпраці відзначає зростання заборгованості із зарплати

Понеділок, 13 квітня 2009, 10:54

Міністерство праці й соціальної політики закликає об'єднання роботодавців активізувати заходу щодо погашення заборгованостей із виплати заробітної плати.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінпраці, передає агентство "Українські новини".

"Станом на 1 березня на економічно активних підприємствах заборгованість становила 829 мільйонів гривень. Тому у вирішенні проблеми її ліквідації уряд розраховує на конструктивну участь роботодавців, тим більше, що за Генеральною угодою вони прийняли на себе зобов'язання відшкодувати всі борги своїм працівникам ще 2008 року", - заявив заступник міністра праці й соціальної політики Віктор Оніщук на нараді за участі представників міністерств і роботодавців.

Він зазначив, що за оперативним даними місцевих органів виконавчої влади на 3 березня загальна сума заборгованості із зарплати становила 1,495 млрд. гривень, 70% якої зосереджено на недержавних підприємствах.

Реклама:

Крім того, у той час коли на держпідприємствах заборгованість із зарплати зменшується, на недержавних ситуація продовжує погіршуватися.

"На жаль, прямого впливу на погашення заборгованості на недержавних підприємствах уряд не має", - підкреслив Оніщук.

Мінпраці вважає, що об'єднання роботодавців повинні займати більше активну позицію при вирішенні цієї проблеми, надавати конкретну допомогу своїм членам і за необхідності готовити пропозиції Кабінету Міністрів.

"Уряд налаштований на конструктивну співпрацю із соціальними партнерами. Але те, що повинні виконувати безпосередньо власники підприємств, об'єднання роботодавців - повинно ними виконуватися", - сказано в повідомленні.

Оніщук вважає, що для ліквідації заборгованості із зарплати необхідно активне співробітництво всіх сторін соціального діалогу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!