Долар і євро очікують на коливання

Понеділок, 13 квітня 2009, 10:38

Цей тиждень буде знову відзначатися підвищеною волатильністю курсів долара і євро, оскільки фактори, що впливають на їх зростання і падіння, будуть змішаними.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" з посиланням на газету The Wall Street Journal.

Євро зазвичай дорожчає відносно долара через підвищення апетиту до ризику, зростає і падає разом із ринками акцій і різниці процентних ставок центральних банків.

Однак останнім часом ця схема працює менш стабільно, оскільки економічні прогнози і для єврозони, і для США відрізняються невизначеністю.

Деякі готові вкладати кошти в євро на підставі його більш високої прибутковості, оскільки з'явилися сигнали про те, що Європейський центральний банк може знизити відсоткову ставку наступного місяця, пише WSJ.

Поки незрозуміло, яка ж з валют "краща", незважаючи на відмінності в кредитно-грошовій політиці та заходи стимулювання економіки в Європі та США, відзначають аналітики. У трейдерів багато інформації про обидві валюти, однак немає свідоцтв на користь будь-якої з них.

Прогноз на цей тиждень говорить про те, що курс євро буде коливатися в діапазоні від 1,30 дол. до 1,35 дол. Прорив за ці межі малоймовірний, оскільки багато європейських трейдерів працюють з укороченими графіками у зв'язку з великодніми канікулами.

Нестабільність курсів євро та долара змушує інвесторів збільшити обсяги угод з іншими валютами.

Так, трейдери активно продають єну на очікуваннях подальшого погіршення економічної ситуації в Японії і вкладають кошти в нацвалюти Австралії та Нової Зеландії при малейшем пожвавлення апетиту до ризику, відзначає The Wall Street Journal.

Єна на цьому тижні буде перебувати під тиском по відношенню до долара, і курс може просісти до 101 або 102 єн за долар. Однак відновлення цього ринку не змусить себе чекати через те, що більшість інвесторів на цей момент роблять ставки на зниження вартості єни, стверджують аналітики.

Євро на 9:15 у понеділок коштував 1,3181 дол. у порівнянні з 1,3189 дол. в кінці попереднього торговельного дня.

Курс японської нацвалюти відносно долара знизився до цього часу до 100,43 ієни з 100,30 у п'ятницю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!