ФДМ продасть 25,01% "Одесаобленерго" у травні

Середа, 1 квітня 2009, 14:05

Останній державний пакет акцій енергопостачальної компанії ВАТ "Одесаобленерго" в розмірі 25,1% виставлено на торги Української фондової біржі 19 травня.

Про це ідется в офіційному повідомленні Фонду державного майна (ФДМ) у газеті "Відомості приватизації" у середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Всього до продажу буде запропоновано 52 млн. 137,211 тис. акцій, які напередодні котирувалися на ПФТС за курсом: купівля - 0,5 грн., продаж - 2,5 грн.

Фонд держмайна покладає на продаж "Одесаобленерго" найбільші надії з усіх шести оголошених продажів блокуючих пакетів обленерго, оскільки розраховує на конкуренцію між двома найбільшими акціонерами компанії, які поки не мають повного контролю над компанією.

Реклама:

Зокрема, збори акціонерів "Одесаобленерго" зриваються вже кілька років, при цьому держава дистанціюється від конфліктуючих сторін.

За даними Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку України, до кінця 2006 року 35% акцій "Одесаобленерго" належали Overcon Enterprises, 20,36% акцій - VS Energy International NV, ще 10,42% акцій компанії належало Foster Group Management Inc. (Багамські острови).

Як повідомлялося, ФДМ має намір виставити на фондові торги державні пакети 6 обленерго у квітні-травні поточного року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: