Луганськ хоче до "єврорегіона" з Росією

Вівторок, 31 березня 2009, 18:18

З пропозицією створити Єврорегіон "Донбас" між Луганською обласною радою та Ростовською областю виступив голова Луганської облради Валерій Голенко.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на прес-службу Луганської облради.

"Я запропонував підписати рамкову угоду про створення єврорегіону між нашим облрадою та законодавчими зборами Ростовській області. Лист з такою пропозицією я вже відправив у Ростов моєму колезі. Ми позначимо нашу принципову позицію, а виконавчі органи влади нехай після цього працюють над конкретизації напрямків і форм співробітництва", - заявив Голенко.

За його словами, хоч "українське МЗС не поспішає розглядати і схвалювати ідею, висунуту Луганською обласною радою, про створення євро регіону "Донбас" на території нашої та сусідньої Ростовської областей", однак це не привід відмовлятися від співпраці.

Реклама:

У прес-службі нагадали, що першою реакцією МЗС на ініціативу Луганської облради була "порада" шукати інших партнерів для реалізації ідей прикордонного співробітництва, оскільки створення єврорегіону з територіями Росії "не відповідає зовнішньополітичному вектору України".

І хоча пізніше представники Мінекономіки та Міністерства регіонального розвитку висловилися в підтримку створення "Донбасу", з Міністерства закордонних справ України, як і раніше, немає однозначної відповіді.

За твердженням прес-служби, "документи, спрямовані в МЗС на погодження, все ще знаходяться десь у чиновницьких кабінетах".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!