Бюджет у лютому зведено з дефіцитом у розмірі 1,4 мільярдів

Вівторок, 24 березня 2009, 10:21

Державний бюджет у лютому зведено з дефіцитом у розмірі 1,367 млрд. грн., але в січні-лютому - з профіцитом на рівні 0,281 млрд. грн.

Про це повідомляється на веб-сайті Міністерства економіки, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, дефіцит загального фонду держбюджету в лютому сформувався в розмірі 1,5 млрд. грн.

"Фінансування дефіциту (у лютому) відбувалося за рахунок проведення внутрішніх (1,4 млрд. грн.) й зовнішніх (0,25 млрд. грн.) Запозичень і скорочення коштів на рахунках бюджетних установ (на 0,5 млрд. грн.) ", - відзначається в повідомленні.

Як повідомлялося, доходи держбюджету на 2009 рік затверджено (з урахуванням змін) у розмірі 238,9 млрд. грн., Витрати - 267,4 млрд. грн., В тому числі по загальному фонду - 183,7 млрд. грн. і 193,4 млрд. грн. відповідно.

Граничний розмір дефіциту держбюджету-2009 визначено на рівні 31,2 млрд. грн., у тому числі загального фонду - 9,2 млрд. грн.

Держбюджет України включає загальний фонд, куди направляються податки та збори і з якого фінансуються основні витрати, і спеціальний фонд, кошти якого мають цільове призначення.

При цьому дефіцит держбюджету розраховується як різниця сум його доходів і повернутих у бюджет кредитів, а також витрат і виданих з держбюджету кредитів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: