"Укравтодор" набере в 2009 році кредитів на 1,46 мільярдів гривень

Понеділок, 9 лютого 2009, 17:03
 

Державна служба автомобільних доріг України ("Укравтодор") має намір в 2009 році залучити 1,46 млрд. грн. кредитних коштів Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) і Світового банку (СБ).

Як повідомляється в прес-релізі "Укравтодору" в понеділок, зокрема, за договором з СБ на капітальний ремонт дороги Київ-Харків в 2009 році буде спрямовано 600 млн. грн. із загальної суми кредиту в 3,2 млрд. грн.

Крім того, державним бюджетом України передбачено фінансування "Укравтодору" розміром 14,9 млрд. грн., повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України минулого тижня ухвалив рішення про дострокове погашення кредиту "Укравтодору" перед інвестиційним банком Morgan Stanley. Половина кредиту в 930 млн. дол. буде погашена за рахунок бюджетних коштів, а половина - за рахунок залученого в іншого інвестиційного банку кредиту - Credit Suisse.

Тоді голова "Укравтодору" Вадим Гуржос повідомив журналістам про залучення 5 млрд. грн. кредитних коштів під гарантії уряду.

В кінці січня уряд доручив Держказначейству виділити 200 млн. грн. "Укравтодору" для погашення зобов'язань за кредитами, отриманими під гарантії уряду.

Держбюджет-2009 передбачає надання держгарантій за зобов'язаннями "Укравтодору" по запозичень, пов'язаних з оплатою введених інвесторами у дію об'єктів і по договорах концесії.

Крім того, держгарантії можуть надаватися за зобов'язаннями на будівництво метрополітенів, виконання інвестиційних проектів та заходів, пов'язаних з підготовкою до проведення в Україні Євро-2012. Їх загальна сума в держбюджеті-2009 обмежена 37 млрд. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: