Порошенко увійде в уряд Тимошенко?

Понеділок, 9 лютого 2009, 12:02
 

Голова ради Національного банку Петро Порошенко може найближчим часом посісти посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань замість Івана Васюника, який відповідає за підготовку до проведення фіналу чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Про те, що таке призначення готується, пише видання "Комерсант-Україна".

За інформацією газети, увести Порошенка до складу Кабінету міністрів передбачається в рамках запланованої ротації членів уряду, призначених за квотою фракції "Наша Україна - Народна самооборона".

За твердженням джерел, рішення замінити Васюника на Порошенка вже прийнято на рівні керівництва фракції "НУ-НС", однак деталі переговорів поки вирішено не розголошувати, тому джерела газети побажали залишитися неназваними.

Реклама:

"Про те, що пан Порошенко буде курирувати (в уряді) економічні питання, не йдеться. Він займе місце нинішнього віце-прем'єра Івана Васюника і буде займатися гуманітарною сферою, а головне, у його веденні буде підготовка до проведення фіналу Євро-2012", - розповіло джерело з числа народних депутатів.

Інший співрозмовник видання, який входить у раду НБУ, з іронією зазначив, що "перебування Петра Порошенка на посаді гуманітарного віце-прем'єра буде виглядати цілком природно". "У Петра Олексійовича прекрасна колекція картин, і він непогано розбирається в питаннях культури", - пояснило джерело.

При цьому обидва співрозмовники заявили, що остаточне рішення про призначення Порошенка буде ухвалено на початку цього тижня, приблизно у вівторок.

Крім того, за інформацією газети, на міністерську посаду претендує також Віктор Король, якого вважають близьким соратником Порошенка. Очікується, що Король займе посаду міністра з питань надзвичайних ситуацій: джерела стверджують, що таке рішення прийняте керівництвом фракції "НУ-НС".

Утім, сам Король поки не підтвердив інформацію про своє плановане призначення. "Мені про це поки нічого не відомо", - сказав він.

Представники "НУ-НС" підкреслили, що рішення про призначення ще не остаточні і у фракції не виключають появи альтернативних варіантів. Однак Порошенко і Король мають найбільші шанси обійняти ці посади, тому що не є депутатами.

"Перш ніж визначатися з кандидатурами, нашої фракції потрібно прийняти принципове рішення, чи можна депутатам іти в уряд, - пояснила депутат від "НУ-НС" Ірина Геращенко. - Я вважаю, що в сьогоднішній ситуації це неможливо. Ми повинні розуміти, що втрата навіть одного голосу коаліції ставить під загрозу зриву голосування в парламенті".

Водночас, персональний склад ради Нацбанку, швидше за все, залишиться без змін, зазначає видання. Закон "Про Національний банк України" не забороняє членам ради НБУ займати державні посади.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!