Румунія не отримала перспективних родовищ?

Понеділок, 9 лютого 2009, 09:36
 

На ділянках чорноморського шельфу, що відійшли Румунії за рішенням Міжнародного суду ООН, перспективних родовищ вуглеводнів практично немає.

Про це заявили у коментарі виданню "Зеркало недели" фахівці ДАТ "Чорноморнафтогаз", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна". 

"На тих родовищах, які здебільшого відійшли Румунії - структури Олімпійська, Комсомольська, Крайова, нічого перспективного немає! Ніякі дані, які б дозволяли робити підрахунки про промислові запаси нафти і газу, нікому не відомі", - заявив екс - керівник "Чорноморнафтогаз" Микола Ільницький.

З ним згоден і головний геолог ДАТ "Чорноморнафтогаз" Петро Мельничук, який описує результати розвідки на структурі "Олімпійська" наступним чином: "2001 року ми пробурили дві свердловини. Але припливи газу були настільки незначними, що ми навіть не змогли їх обгрунтувати, щоб поставити на облік".

На думку геолога, для точного визначення запасів нафти і газу необхідна подальша розвідка площ, але вірогідність виявлення значних родовищ вкрай невисока.

На двох інших родовищах, що відійшли Румунії, - Крайовій і Комсомольському - пошукове буріння взагалі не проводилося, повідомив Мельничук.

"Ми вважаємо, перспективні ресурси там незначні. Тому ніякої трагедії в плані втрати "величезних запасів", якщо говорити про три ці об'єкта, як стверджують деякі в пресі, немає", - вважає головний геолог "Чорноморнафтогаз".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: