Світові ринки не бачать світла в кінці тунелю

П'ятниця, 6 лютого 2009, 18:39

У п'ятницю, 6 лютого, індекс ПФТС втратив 1,00%, опустившись до рівня в 250,76 пункту. В той же час розширений індекс UAI-50  знизився на 0,46%, досягши 21,82 пункту.
За всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації ОВДП, укладено 30 угод. Обсяг торгів склав 2,5 млн грн, повідомляє видання FundMarket.

Здавалося б, вчора ринок був у пасиві - якщо не порівнювати з сьогоднішніми результатами. Невизначеність і спад панує і на глобальних ринках, ціни на нафту падають в протівоходе до вартості золота. Все свідчить про глобальної рецесії і відсутність впевненості у "одужанні" провідних економік планети.

Серед "блакитних фішок" пройшло всього дві угоди: АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (-25.93%), ВАТ "Західенерго" (+1.58%).

Акції ВАТ "Укртелеком"  хотіли купити подешевше, а продати - подорожче, однак точних даних на скільки змінилася ціна останньої угоди немає.

Нагадаємо, що повідомлення про продаж державою 67,79% акцій Укртелекому в березні 2009 року прогнозовано викликало негативну оцінку більшості аналітиків.
Очікувана ціна операції в 700-750 млн дол  не зможе покрити навіть частини інвестицій, спрямованих телекомунікаційним гігантом в нові сегменти ринку (зокрема, в 3G-напрямок).

  У "другому" та "третьому" ешелонах схожа картина: ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (-28.06%), ВАТ "Сумське машинобудівне НВО ім. Фрунзе" (+3,61%), ВАТ "Південний гірничо-збагачувальний комбінат" (+1.28%).

Лідер падіння - Одеський нафтопереробний завод (-47.62%).

Максимальне підвищення зафіксовано за індексом гірничорудних підприємств (0,46%). Нижче інших опустився індикатор фінансової галузі (-8,16%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!