Болгарія може віддати "Газпрому" свої газові мережі

П'ятниця, 6 лютого 2009, 16:44
 

Болгарія готова до переговорів з "Газпромом" про можливу участь російської компанії у внутрішніх газотранспортних мережах країни.

Про це заявив президент республіки Георгій Пирванов, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Ми готові до прямих контактів з "Газпромом". Я впевнений, що під час серйозних переговорів ми зуміємо знайти варіанти їх входження в газотранспортну систему в Болгарії ", - сказав у п'ятницю Пирванов на зустрічі в Москві з головними редакторами низки російських ЗМІ.

Президент Болгарії висловив упевненість, що в "Газпрому" достатньо важелів впливу для того, щоб придбати у компанії "Овергаз, Інк." її частку в газорозподільних мережах.

"При цьому, - підкреслив Пирванов, - ми повинні бути впевнені, що у "Газпрому" буде постійним інтерес до участі в розподільних мережах".

Пирванов сказав, що Болгарія виступає за видалення посередників у торгівлі газом і зацікавлена в більш вигідних цінах на газ для Болгарії.

Він висловився також за прискорення темпів будівництва газопроводу "Південний потік", який пройде і по території Болгарії. На його думку, це дозволить скоротити дефіцит газу в енергобалансі країни, який на сьогоднішній день складає близько 1 млрд. кубометрів на рік.

"Проект "Південний потік" треба реалізувати так, щоб вигоду від цього отримали всі", - заявив Пирванов.

Понад 70% імпорту газу в Болганію проходить через російсько-болгарське СП з 50-відсотковою участю "Газпрому" - "Овергаз, Інк.", Основною сферою діяльності якого є газификация, газорозподіл та реалізація газу. У поточному році "Овергаз" виявляв інтерес до приватизації низки ТЕЦ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!