Тимошенко доручила "Нафтогазу" забрати нерозмитнений газ

П'ятниця, 6 лютого 2009, 16:20
 

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко доручила міністру палива й енергетики Юрію Продану й голові правління Національної акціонерної компанії  "Нафтогаз України" Олегу Дубині прийняти на баланс "Нафтогазу" природний газ обсягом 11 млрд. куб. м, що знаходиться в підземних сховищах газу компанії "Укртрансгаз".

Про це йдеться в дорученні прем'єра, повідомляє агентство "Українські новини".

"Прийняти на баланс НАК "Нафтогаз України" природний газ обсягом 11 млрд. куб м, що знаходиться в сховищах "Укртрансгазу", - сказано в дорученні.

Тимошенко також розпорядилася вчасно провести відповідні розрахунки за нього.

Реклама:

Крім того, прем'єр-міністр доручила Мінпаливенерго й "Нафтогазу" у терміновому порядку забезпечити безумовне виконання положень контрактів, підписаних НАКом і російським "Газпромом" 19-20 січня, зокрема, договору поступки вимоги між "Газпромом", компанією "Газпромекспорт" й "Нафтогазом".

Cпіввласник компанії RosUkrEnergo (RUE) Дмитро Фірташ заявляє про невиконання "Нафтогазом" своїх зобов'язань з відбору з ПСГ приналежного RUE газу, який підлягає експорту європейським споживачам.

За його словами, "де-юре" ці 11 млрд. куб м спірного газу в ПСГ належать RUE й паливо знаходиться в Україні під тимчасовим митним контролем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: