Тимошенко пропонує знижку на транспортний збір для старих авто

П'ятниця, 6 лютого 2009, 15:29 -
 

Кабінет міністрів внесе зміни в законопроект щодо розмірів транспортного збору, що стосуються віку автомобілів.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на нараді з представниками Всеукраїнської ради автомобілів у п'ятницю, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, буде запропоновано ввести понижуючий коефіцієнт 0,7 для автомобілів старше семи років, 0,6 - для автомобілів старше 10 років і 0,5 - для автомобілів старше 15 років.

Тимошенко відмовилася підтримати вимоги автомобілістів щодо повернення ставок транспортного збору до рівня грудня 2008 року, мотивуючи це необхідністю поповнення коштів "Укравтодору" для будівництва доріг у регіонах.

Реклама:

"100% транспортного збору йде в місцеві бюджети для будівництва місцевих доріг", - наголосила вона.

Крім того, Кабінет міністрів має намір на наступному засіданні створити координаційну раду з проблем власників автомобілів.

За словами Тимошенко, до складу ради обов'язково увійдуть представники Всеукраїнської ради автомобілістів, автоклубів України, МВС, Міністерства транспорту і зв'язку, Міністерства фінансів, Держкомпідприємництва.

Як відомо, Кабмін на початку лютого зареєстрував у парламенті законопроект, яким пропонує в 1,5 рази зменшити ставку податку з власників транспортних засобів об'ємом циліндра двигуна більш 2,2 л при проведенні реєстрації, перереєстрації і технічного огляду.

Для власників автомобілів з об'ємом циліндра двигуна від 2201 куб. см до 2500 куб. см транспортний збір пропонується знизити не в 2,5, а в 3,75 рази - до 20 грн. за 100 куб. см.

Крім того, уряд пропонує знизити ставки транспортного збору при перереєстрації і ТО на автомобілі з двигуном від 2501 куб. см до 3 куб. см з 75 до 50 грн., більше 3001 куб. см - з 120 грн. до 80 грн. за 100 куб. см.

При цьому автори законопроекту пропонують одночасне підвищення ставок транспортного збору з 10 до 15 грн. для легкових авто з двигуном об'ємом від 1801 куб. см до 2200 куб. см.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: