Газопостачальники спекулюють на цінах на газ

П'ятниця, 6 лютого 2009, 14:12
 

Національна комісія регулювання електроенергетики заявляє, що компанії, які постачають природний газ споживачам за нерегульованим тарифом, у договорах купівлі-продажу, крім установленого граничного рівня ціни на природний газ, указують додаткову плату, котра не передбачена законодавством.

Про це йдеться в повідомленні комісії, передає агентство "Українські новини".

Додаткова плата вказується в договорах у вигляді комісійної винагороди за інформаційні або інші послуги.

НКРЕ нагадує, що своєю постановою від 29 січня вона затвердила граничний рівень цін на газ для промислових споживачів й інших суб'єктів ведення господарства на 2009 рік на рівні 2 020,25 гривень за тис. куб. м без урахування податку на додану вартість, збору до затвердженого тарифу на природний газ у вигляді цільової надбавки, тарифів на його транспортування, розподіл і постачання газу.

Реклама:

Таким чином, нарахування інших надбавок (комісійних винагород) до граничної ціни є неправомірним і буде вважатися порушенням ліцензійних умов.

У разі виявлення таких фактів, комісія обіцяє застосовувати відповідні санкції, у тому числі й анулювання ліцензій.

НКРЕ вимагає невідкладно привести у відповідність із законодавством умови договорів купівлі-продажу газу в частині дотримання вимог постанови від 29 січня.

Крім того, повідомляється, що в комісію надійшла низка звернень від споживачів газу про неправомірні дії газопостачальних компаній, які володіють ліцензіями на поставку газу за регульованим тарифом (облгази).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: