Лідери торгів намагаються опустити ПФТС

Середа, 4 лютого 2009, 19:02

У середу, 4 лютого,  індекс ПФТС втратив 2,06%, опустившись до рівня в 254,94 пункту. Розширений індекс UAI-50  знизився на 4,31%, досягши 21,93 пункту.

За всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації ОВДП, укладено 59 угод, обсяг торгів склав 13 млн грн, пише видання FundMarket.

Сьогодні ми спостерігали зростання кількості угод у порівнянні з учорашнім результатом, однак це не вилилося в збільшення об'єму.

Лише один емітент закрився в "зеленій" зоні, але з огляду на технічний характер угод це підвищення можна не враховувати. Лідерами за обсягом стали облігації, що не обіцяє нічого доброго вітчизняним цінним паперам.

"Блакитні фішки» рухалися по спадної траєкторії: ВАТ "Західенерго" (-8.53%), торги по акціях ВАТ "Мотор Січ" також завершилися зниженням котирувань, але точних даних на момент виходу огляд не було.

"Другий" та "третій" ешелон показав ту ж сумну картину: ВАТ "Кримський содовий завод" (-51,91%), ВАТ "Крюківський вагонобудівний завод" (-18.18%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (-4.39%).

По акціях ВАТ "Шахтоуправління "Покровське" зниження склало (-32.14%), знівелювавши, таким чином, вчорашній ріст.

Відчутне падіння показала "Дніпроспецсталь" (-18.75). Це може бути прямо пов'язане з повідомленням прес-служби Дніпроспецсталі, відповідно до якого, очікується одержання чистого збитку у розмірі 203,6 млн грн за підсумками 2008 року.

Ця інформація міститься в додатку до порядку денного щорічних зборів акціонерів, призначених на 24 березня 2009.

Максимальний обсяг зафіксований за ВАТ "Західенерго" - 646 тис грн.

Лідер падіння - ВАТ Шахта "Комсомолець Донбасу" (- 60,00%).

Лідер зростання, а також єдиний емітент, закрившись в плюсі (не без допомоги технічних угод) - ВАТ "Ужгородський Турбогаз" (460,25%).
Максимальне зниження зафіксовано за індексом автомобілебудування (-8,72%). Зростання по галузях не було.

Президент інвестиційного фонду "Амадеус-Індекс ПФТС" Михайло Ройко вважає, що "обвал котирувань цінних паперів був викликаний спробою лідерів ринку опустити дно до 200 пунктів, щоб у подальшому придбати ще більш подешевшали акції».

Негативний новинний фон не втомлюється "радувати" вітчизняних інвесторів. Так економісти не готові дати однозначну відповідь, коли закінчиться нинішня фінансова криза, найглибша з Другої світової війни. Багато хто з них вважає, що найгірше ще попереду.

"Рік тому я передбачав, що втрати американських банків складуть від одного до двох трильйонів доларів, ближче до двох, і мені говорили, що ця оцінка перебільшена", - підкреслив професор економіки університету Нью-Йорка Нуріель Рубіна.

Додає "оптимізму" Міжнародний валютний фонд, Констатуючи серйозні проблеми в українській економіці.
Директор Департаменту МВФ Марек Белка назвав не зовсім звичайною практикою, коли в місію МВФ, яка працює в конкретній країні, прибуває директор департаменту фонду.
За його словами, це слід сприймати як очевидний ознака того, що в фонді "стурбовані серйозними проблемами в українській економіці".

А от російський фондовий ринок, нарешті, дочекався внутрішніх ідей і сьогодні протягом сесії бурхливо їх відігравати. Опублікована макростатістіка по ринку праці США, попередую пятничной звіт, виявилася трохи краще прогнозів, викликавши незначні покупки на російських майданчиках

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!