Яценюк вкотре обурюється газовими контрактами

Середа, 4 лютого 2009, 13:43
 

Екс-голова Верховної Ради, лідер громадської організації "Фронт змін" Арсеній Яценюк вважає, що за умови застосування нинішньої "газової формули" ціна на газ для України може становити 600 доларів за 1 тис. кубометрів.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "День".

"...Я не виключаю того, що після певного періоду часу ми можемо без політичного вереску прийти з росіянами до того, щоб просто переглянути саму формулу" - допустив Яценюк.

Екс-спікер зазначив, що формула така, що при певних обставинах ціна на газ буде становити 600 доларів за 1000 кубів газу.

Реклама:

"Ми не маємо права вдвічі більше споживати газу, ніж поляки. Ми не можемо бути найбільшим покупцем газу в Європі і мати найменший ВВП на душу населення. Крім цього, я вніс законопроект по газовій монополії. До того моменту, поки не буде схеми лібералізації ринку, як електроенергетичного, так і газового, хай "Нафтогаз" буде монополістом", - сказав Яценюк.

Водночас, йому "дуже дивною видається поведінка опозиції в цій газовій війні".

"Якби сьогоднішня опозиція була владою і привезла такий газовий контракт, то сьогоднішня влада, якби стала опозицією, винесла б її на вилах. На вилах! Я знаю, що кажу", - зауважив народний депутат.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!