Уряд затвердив Бюджетну декларацію на 2010 рік

Четвер, 26 лютого 2009, 18:01
Уряд на засіданні 25 лютого затвердив Декларацію цілей та завдань на 2010 рік.

Про це говориться в повідомленні Урядового порталу.

Одним з основних завдань бюджетної політики на 2010 рік уряд визначив необхідність забезпечення збалансованого бюджету, сформованого на основі реалістичного макроекономічного прогнозу та спрямованого на подолання кризових явищ.

Як зазначається в Бюджетній декларації, для цього необхідно послідовно виконувати Програму діяльності уряду "Подолання впливу світової фінансово-економічної кризи та поступальний розвиток".

Важливим є розробка проекту Держбюджету на 2010 рік на основі реформованого податкового законодавства, яке вступило в силу з 2009 року.

Реклама:

В Декларації вказана необхідність оптимізувати в держбюджеті на 2010 рік видатки і джерела формування спеціального фонду, утримувати загальний обсяг держборгу на економічно-безпечному рівні і поступово зменшувати фіскальне навантаження на реальний сектор економіки.

Також відмічається необхідність прийняття Державної програми приватизації, яка повинна відповідати стратегічному курсу держави.

Крім того, уряд ставить собі за завдання оптимізувати бюджетні видатки. Для цього буде проведена інвентаризація державних програм, упорядкована структура головних розпорядників бюджетних коштів і переглянутий механізм їх розподілу.

В Декларації зазначається необхідність створення сприятливих умов для залучення коштів міжнародних фінансових організацій для реалізації інвестиційних проектів.

Серед завдань Бюджету-2010 є необхідність формування прогнозованої, раціональної податкової та митної політики.

Для цього уряд має намір не допускати підвищення податкового навантаження на платників податків, знижувати навантаження на фонд оплати праці, розширювати базу оподаткування шляхом упорядкування систему діючих податкових пільг, удосконалювати системи адміністрування акцизного збору.

Для реалізації бюджетної політики в 2010 році в Декларації зазначається необхідність проведення рішучих структурних реформ в усіх галузях економіки.

З цією метою будуть внесені зміни до законодавства, зокрема, про освіту, медицину, а також будуть проведені реформи силових структур.

Також уряд ставить завдання втримати досягнутий рівень державних соціальних стандартів і запобігти збитковості вітчизняних виробників внаслідок фінансової кризи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!