Україна неминуче піде на скорочення витрат Держбюджету

Четвер, 26 лютого 2009, 15:14
Україні не вдасться уникнути скорочення державних витрат.

Про це сказав голова Ради Національного банку України Петро Порошенко в ході форуму "Європа-Україна" в Києві в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Витрати потрібно скорочувати, але я не бачу загроз для соціальних виплат. Ми дійсно будемо змушені скорочувати все несоціальні витрати", - вважає Порошенко.

За його словами, влада країни має достатній ресурс для підтримки соціальної стабільності, однак належить скорочення витрат по широкому спектру статей: від інфраструктурних проектів до оборони.

При цьому Порошенко підкреслив, що найголовнішим для виведення країни з кризи є поява політичної волі до консолідації зусиль усіх інститутів державної влади.

Без цього позики від міжнародних фінансових організацій чи суверенних кредиторів будуть неефективні або неможливі, упевнений голова ради НБУ.

"Влада не була здатна продемонструвати і не демонструє зараз ефективної антикризової політики", - констатував Порошенко. 

На думку Порошенка, заяви політиків щодо можливого значного зміцнення гривні безпідставні з тієї причини, що національні валюти держав - сусідів України також знецінилися.

Таким чином, у разі штучного різкого зміцнення курсу гривні українська продукція стане неконкурентоспроможною на ринках сусідніх країн за ціновими параметрами.

"На сьогодні девальвація відбулася у всіх сусідніх країнах, тому, якщо штучно зміцнити гривню, наша продукція буде неконкурентоспроможною на сусідніх ринках", - сказав він.

Порошенко назвав динаміку курсу характеристикою фінансово-економічної ситуації в країні.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!