НАЕР отримає спиртзаводи?

Понеділок, 23 лютого 2009, 17:25
Доцільність створення державних концернів "Біопаливо України" і "Відновлювана енергетика України" розгляне Національне агентство з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів (НАЕР) разом із зацікавленими відомствами.
 
Про це говориться у відповідному дорученні дорученні зафіксованому у розпорядженні Кабінету міністрів про "Деякі питання реалізації державної політики у сфері ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів", повіждомляє агентство "Інтерфакс-Україна" .
 
Відповідно до нього, в сферу НАЕР можуть бути передані спиртові заводи, які мають право на виробництво біоетанолу.
 
Крім того агентству можуть бути передані бюджетні призначення на фінансування загальнодержавних програм у сфері відновлювальної енергетики від Мінпаливенерго, Мінвуглепрому, Мінагрополітики та Національного космічного агентства. Це питання має бути вирішене до кінця другого кварталу.
 
Крім того НАЕР до 1 березня 2009 року разом з Національною академією наук повинні створити міжгалузевий науково-технічна рада з питань ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів та альтернативних джерел енергії для визначення пріоритетних науково-технічних розробок і проектів у сфері енергоефективності, енергозбереження та використання альтернативних джерел енергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: