"Надра" цього року поверне 1,2 мільярди гривень

Понеділок, 23 лютого 2009, 13:20

Банк "Надра" має намір повернути 1,2 млрд. грн. простроченої заборгованості своїх клієнтів у 2009 році.

Про це говориться в повідомленні банку, повідомляє "Дєло".

"З метою підвищення рівня ліквідності активізовані роботи з реструктуризації кредитного портфеля банку  затверджено план з повернення проблемної та простроченої заборгованості клієнтів перед банком. Визначено, що загальна річна сума повернених коштів повинна скласти не менше 1,2 млрд гривень", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, банк прийняв рішення здійснювати з 18 лютого прийом комунальних платежів від фізичних осіб без стягнення комісії.

Банк також розробив механізм конвертації валюти іпотечних кредитів фізосіб.

"Розроблено й введено механізм конвертації валюти іпотечних кредитів, оформлених фізичними особами, за умови часткового дострокового погашення іпотеки. Курс заміни валюти за заборгованістю, яка залишилася, - пільговий і залежить від суми дострокового погашення", - повідомляє банк.

Крім того, до 1 квітня продовжено термін дії пропозиції щодо скасування нарахування штрафів і пені за умови погашення клієнтом всієї суми простроченої заборгованості за кредитом.

Банк також має намір використовувати заставне майно для виконання своїх зобов'язань за депозитними договорами.

"На даний момент банк працює над створенням бази заставного майна, яке буде використовуватися для часткового заліку депозитів, термін яких минув", - повідомляє банк.

Тимчасова адміністрація банку також створила групу з прийому та розгляду звернень громадян. Прийом громадян буде проходити щоденно у робочі дні з 10:00 до 12:00 в центральному офісі банку за адресою: Київ, вул. Артема, 15.

Нагадаємо, Нацбанк 10 лютого ввів тимчасову адміністрацію в банк "Надра", тимчасовим адміністратором була призначена Валентина Жуковська.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!