МТС бере кредити через проблеми?

П'ятниця, 20 лютого 2009, 18:25

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) почав організацію кредиту для ВАТ "Мобільні Телесистеми"  (МТС) на суму до 420 млн дол.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна", з посиланням на  джерело в ЄБРР.

"Загальний обсяг фінансування, якщо Синдикація буде успішна, складе 420 млн дол", - повідомило джерело в ЄБРР.

"МТС, як і будь-яка корпорація, постійно знаходиться в переговорах з різними банками з приводу оптимізації свого кредитного портфеля, - повідомила директор зі зв'язків з громадськістю МТС Олена Кохановського. - Ми не коментуємо чутки, тим більше, коли вони далекі від істини ".

Реклама:

За словами джерела, рішення про надання кредиту було прийнято наприкінці минулого року.

У синдикації кредиту беруть участь ЄБРР, Nordic Investment Bank (NIB), European Investment Bank (EIB), також до участі запрошені комерційні банки.

"Ми тільки що приступили до синдикації", - сказало джерело в ЄБРР.

Обсяг траншу, який синдикують комерційні банки, повинен скласти 110 млн дол, транш NIB -  40 млн дол, з боку EIB буде надано  115 млн дол.ЄБРР надасть  150 млн дол.

Раніше МТС вже співпрацювала з ЄБРР. У грудні 2004 року компанія отримала від фінансового інституту 150 млн дол. У травні 2006 року ЄБРР збільшив позику до  250 млн дол і продовжив термін погашення до 2014 року.

МТС останнім часом активно запозичує кошти. З жовтня минулого року компанія розмістила дві серії облігацій по 10 млрд рублів, а також отримала кредит Газпромбанку на 300 млн євро.

Крім того, 21 січня 2009 року. ФСФР зареєструвала випуски облігацій МТС 4-й та 5-ї серії на суму 15 млрд рублів кожен, терміном обігу 5 років і 7 років відповідно.

МТС - найбільший за кількістю абонентів мобільний оператор в Росії і СНД, що обслуговує більше 91 млн абонентів в РФ, на Україні, в Узбекистані, Туркменії, Вірменії та Білорусі.

Основним акціонером компанії є АФК "Система".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: