"Укрінтеренерго" закінчила 2008 рік з прибутком 42 млн. гривень

П'ятниця, 20 лютого 2009, 14:48
2008 рік Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" закінчило з чистим прибутком 42022 млн. гривень.

Про це заявила заступник директора "Укрінтеренерго" Ірина Тихончук, повідомляє агентство "Українські новини" .

"Весь прибуток" Укрінтеренерго "заробила на експорті української електроенергії. В минулому році підприємством було сплачено до державного бюджету понад 21,8 млн. гривень податків, що є найвищим показником за всю його історію", - зазначила вона.

Тихончук повідомила, що доходи держпідприємства від експорту електроенергії в 2008 році зросли на 27%, або на 101,8 млн. доларів у порівнянні з 2007 роком до 481 млн. доларів, не зважаючи на те, що обсяг експортних поставок скоротився на 15%, або на 1363 млрд. кВт-ч до 7838 млрд. кВт-ч.

"Збільшення доходів на тлі зниження експорту обумовлено істотним ростом цін на експортується електроенергію", - наголосила заступник директора "Укрінтеренерго".

За її словами, середньозважена ціна експортованої електроенергії в 2008 році зросла в 1,5 рази в порівнянні з 2007 роком.

Тихончук також спростувала інформацію в ЗМІ  про, нібито, існування заборгованості європейських компаній-покупців української електроенергії перед "Укрінтеренерго" у розмірі близько 28 млн. доларів.

Вона підкреслила, що компанія продає на експорт електроенергію на умовах передоплати, тому така заборгованість не могла сформуватися.

Заступник директора "Укрінтеренерго" також повідомила, що заборгованість держбюджету перед підприємством з відшкодування експортного податку на додану вартість протягом 2008 року зросла з 116,9 млн. гривень до 344,2 млн.

Зростання цієї заборгованості, за словами Тихончук, привів до збільшення боргів "Укрінтеренерго" перед держпідприємством "Енергоринок" за електроенергію, придбану для експорту.

"Однак заборгованість" Укрінтеренерго "перед" Енергоринком "менше, ніж заборгованість бюджету перед" Укрінтеренерго ", - зазначила вона.

2007 рік "Укрінтеренерго" закінчила із чистим прибутком 3983 млн. гривень.

  "Укрінтеренерго" - оператор експорту-імпорту електроенергії, компанія в 2008 році поставляла електроенергію в Угорщину, Словаччину, Румунію, Польщу та Молдову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: