Raiffeisen-International і BNP Paribas звільнять українців

П'ятниця, 20 лютого 2009, 11:13
Два міжнародних банку - австрійський Raiffeisen-International і французький BNP Paribas заявили про намір скоротити робочі місця в українських дочірніх структурах. Однак банки не будуть повністю згортати роботу в Україні.

За підсумками минулого року Raiffeisen-International може похвалитися рекордними прибутками, повідомляє "Німецька хвиля". Банк, який працює виключно в Східній Європі, повідомив, що його чистий прибуток зріс на 17% і сягнув 982 млн. євро.

На думку керівництва Raiffeisen-International, такий результат є "однозначним доказом правильності бізнес-моделі", яка спрацювала навіть у складних ринкових умовах. Банк, однак, вирішив зупинити розбудову філіалів і скоротити робочі місця в Україні й Угорщині.

В останні місяці курс акцій Raiffeisen зазнав коливань через його активну діяльність у Східній Європі. Як зауважують аналітики, передчасно оприлюднивши річні показники, банк, однак, переконав біржу. На остаточний звіт слід чекати наприкінці березні.

Згідно з оприлюдненим у четвер звітом, у останньому кварталі 2008 фінансового року французький банк BNP Paribas, який володіє головним пакетом акцій "УкрСиббанку", зазнав значних втрат через інвестиції, зокрема й в Україні.

Реклама:

У 2007 році показники останнього кварталу були позитивними і становили один млрд. євро, нині ж сектор Corporate and Investment Banking BNP Paribas за останній квартал втратив 1,37 млрд. євро.  Таким чином доходи BNP Paribas у четвертому кварталі скоротилися на майже 30% у порівнянні з 2007 роком.

Тож, французький банк вже оголосив про скорочення видатків та реструктуризацію кредитування в Україні. Видача кредитів буде припинена, а всі зусилля будуть спрямовані на повернення платежів по наданих раніше кредитах.

Крім того, буде скорочено кількість робочих місць в дочірніх структурах, а до кінця року в Україні буде закрито 100 з 950 філіалів "УкрСиббанку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!