Тимошенко не підтвердили, чим володіє Коломойський

П'ятниця, 20 лютого 2009, 10:44

Антимонопольний комітет України (АМКУ) не зміг установити факту контролю так званої групи "Приват" над ВАТ "Запорізький завод" , ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" і "Стахановський завод феросплавів" .

"Наявна в розпорядженні АМКУ й отримана від інших державних органів інформація на момент проведення розслідування не дає підстав для встановлення юридичного факту існування відносин контролю зі структурою, відомою як ФПГ "Приват", - сказав в.о.глави комітету Олександр Мельниченко в інтерв'ю щотижневикові "Коментарі", опублікованому в четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він уточнив, що АМКУ проводив розслідування діяльності Запорізького, Нікопольського і Стахановського заводів феросплавів за дорученням уряду.

"Групою "Приват" називають низку підприємств, контрольованих співвласниками найбільшого в країні Приватбанку. У той же час Ігор Коломойський, якому належить 49,02% акцій банку, і Геннадій Боголюбов, що володіє 48,86%, заперечують наявність такої організаційної оформленої групи.

Реклама:

Боголюбов у ході покупки австралійської марганцеворудної компанії Consolidated Minerals Limited (CSM) у 2007-2008 роках повідомив, що його бізнес-інтереси включають крім Приватбанку також ЗЗФ і СЗФ, завод феросплавів Highlanders Alloys (США), "Дніпроазот", будівельні і девелоперські компанії (у тому числі "Аеробуд") і виробника напоїв "Ерлан".

НЗФ контролює група EastOne, створена восени 2007 року в результаті реструктуризації групи "Інтерпайп", а також група "Приват" (обидві - Дніпропетровськ). Спроби держави повернути контроль над цим підприємством закінчилися невдало.

Акціонерами НЗФ на кінець 2008 року були підконтрольний Віктору Пінчуку промислово-фінансовий консорціум "Придніпров'я" (Дніпропетровськ) - 50% і три кіпрських компанії: "Софалон Інвестментс Лімітед" - 12,87%, "Менжалом Лімітед" - 22,92% і "Трилон Інвестментс Лімітед" - 12,87%.

У реєстрі станом на вересень 2008 року акції числилися за хоронителями-номінальними власниками: ТОВ "Беарн" (Луцьк) - 14,2296%, ТОВ "Капітал-Стандарт" - 35,6367% і ТОВ "ФК Гамбіт" (обоє - Дніпропетровськ) - 40,1454%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!