Ахметову доведеться витрачати 100 мільйонів доларів на рік

Понеділок, 2 лютого 2009, 11:43
 

Погіршення кон'юнктури на світовому ринку сталі й подорожчання газу ускладнює становище українських металургійних компаній.

Про це заявив генеральний директор найбільшого в Україні гірничо-металургійного холдингу "Метінвест" Ігор Сирий, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Підвищення ціни сталося приблизно на 800 грн. на 1000 куб м, що за поточним курсом - близько 100 дол. Наше споживання в річному вимірі - трохи більше 1 млрд. куб м. Відповідно таке зростання цін на газ означає для нас 100 млн. дол.", - сказав він.

Сирий підкреслив, що компанія вже істотно скоротила споживання газу при виробництві чавуну, практично звівши його на нуль, однак подальше зменшення споживання потребує часу та коштів.

"Істотно щось змінити в технології швидко ми не встигнемо", - сказав гендиректор "Метінвесту".

Він підкреслив, що ситуація ускладнюється тим, що на світовому ринку сталі покращень поки не сталося.

"Тому нам доведеться компенсувати це зростання цін на газ за рахунок власних резервів", - пояснив гендиректор "Метінвесту".

"Ціни на метал поки не дають нам жодного оптимізму, і це дуже погано, тому що ми планували дуже серйозні інвестиції в модернізацію металургійного виробництва в Україні. Нам через кризу довелося знизити темпи інвестицій, але ми все одно будемо їх здійснювати, тому що іншого виходу для української металургії, як ми бачимо, немає", - додав Сирий.

Холдинг "Метінвест" входить до структури групи СКМ, власником якої є український бізнесмен Ринат Ахметов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: