Уряд переглядає закон про податок з власників авто

Понеділок, 2 лютого 2009, 11:20

В понеділок уряд відпрацює необхідні "виправлення" прийнятого Верховною Радою закону "Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів".

Про це на засіданні Кабміну заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

"Нажаль, у Верховній Раді прийняли стільки змін та доповнень, що на виході вийшов закон, який ущимлює малий та середній клас", - заявила вона.

Тимошенко підкреслила, що запропоноване раніше урядом підвищення податку викликане необхідністю "завантажити людей роботою", адже вони підуть на будівництво доріг та мостів. Це має забезпечити також замовлення галузям, які забезпечать будівництво.

Реклама:

Зокрема, прем'єр наголосила, що від прийнятого парламентом закону не повинні страждати прості люди. Адже податок часом перевищує вартість власне старих автівок. Наприклад, якщо авто коштує 10 тисяч грн., а податок складе 8-9 тисяч.

Передбачається, що ставка транспортного збору для автомобілів з обсягом двигуна 2201-2500 куб. см  буде складати 20 грн. за 100 куб. см (зараз 75 грн.), 2501-3000 куб. см - 50 грн. (зараз 75 грн.) і понад 3000 куб. см - 80 грн. за 100 куб. см.

"На цьому сесійному тижні закон мають переглянути", - заявила Тимошенко. А відтак закликала уряд "буквально за декілька годин доопрацювати усі необхідні зміни".   

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!