"Північний потік" почне працювати в 2011 році?

Середа, 18 лютого 2009, 14:54

Трубопровід "Північний потік" буде побудований і запрацює в 2011 році.

Про це заявив голова "Газпрому" Олексій Міллєр, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна"

"Зараз проведені необхідні дослідження та узгодження по газопроводу " Північний потік ", розпочата робота з виробництва труб", - повідомив Міллєр.

За його словами, "екологічні аспекти не вплинуть на терміни запуску газопроводу, як і планувалося, він буде запущений в 2011 році, оскільки" Північний потік "є найсучаснішим морським газопроводом у світі".

Реклама:

Нагадаємо, у Росії виникали проблеми з прокладенням газопроводу з з країнами балтійського регіону, у територіальних водах яких має проходити труба.

Крім того, глава "Газпрому" запевнив, що терміни виконання контрактів з будівництва газопроводу "Південний потік" "також будуть виконані".

Він повідомив, що готується техніко-економічне обґрунтування до цього газопроводу. Морська ділянка цього газопроводу пройде по Чорному морю, максимальна глибина газопроводу буде близько 2 км, а його продуктивність більше 30 млрд кубометрів газу в рік, додав він.

"Таким чином, ми зможемо повністю задовольнити зростаючий попит на газ в цьому регіоні Європи", - сказав він.

"Підписані і вступили в силу міжурядові угоди Росією з Болгарією, Угорщиною, Грецією, робота йде за планом і терміни, поставлені міжправугодами, будуть виконані", - запевнив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: