Вінський чекає на створення держадміністрації морського та річкового транспорту

Середа, 18 лютого 2009, 10:02

Рішення про створення Державної адміністрації морського та річкового транспорту може бути прийняте на засідання Кабінету Міністрів вже 18 лютого.

Про це з посиланням на  міністра транспорту та зв'язку Йосипа Вінського  повідомляє прес-служба міністерства.

"Отже, залишиться тільки працювати над створенням Державної адміністрації автомобільних доріг та залізничного транспорту - це наше завдання на перспективу", -  цитує вона Вінського. І наголошує, що такі рішення - це не розширення бюрократичного апарату, а, навпаки, його оптимізація.

Міністр зазначив, що багато років системних реформ у галузі транспорту та зв'язку не відбувалося - а це абсолютно неприпустимо, коли галузь роками "розвивається" без базових принципів", - сказав Вінський.

Реклама:

В Україні залишилася радянська система у сфері транспорту - наприклад, у сфері дорожнього господарства, залізничного транспорту.

"Недопустима ситуація склалася і в авіації: за роки незалежності не було вироблено єдиного механізму управління галуззю. Єдине, що було зроблено - передача аеропортів місцевим органам влади, які не знають, як їх розвивати та де брати на це кошти, - сказав Вінський. - Для порівняння: за 2008 рік держава вклала в розвиток аеропортів практично 1 млрд. грн. - а за всі роки незалежності в розвиток аеропортів не було вкладено фактично жодної копійки".

Саме тому, за словами міністра, було прийнято рішення реалізувати стратегічні реформи у кожній галузі, у першу чергу - в системі Укравтодору, залізничного транспорту, авіації, морського та річкового транспорту та Укрпошти.

"Таким чином, ми визначили п'ять основних підгалузей, які ми будемо системно реформувати. Перший крок до реформування - забезпечення державної системи управління, другий - запровадження ефективної, за європейським зразком, моделі державних адміністрацій".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!