Мінтранс відкидає звинувачення ГУБОЗу

П'ятниця, 13 лютого 2009, 11:53

Прес-служба Мінтрансзв'язку назвала провокацією звинувачення Головного управлiння по боротьбi з органiзованою злочиннiстю МВС у розкраданні нинішнім керівництвом Мінтрансу держ майна та незаконному продажі 10 автомобілів на суму понад 1,3 млн. грн. та зловживанні під час проведення тендерів Південно-Західною залізницею.

Мінтрансзв'язку вважає за потрібне навести беззаперечні факти по кожному з пунктів звинувачень, - говориться у повідомленні прес-служби.

Мінтрансу звернулася до прес-служби ГУБОЗ з проханням надати документи, які б підтвердили дані, викладені в інформаційному повідомленні прес-служби ГУБОЗ щодо незаконної діяльності нинішніх посадовців Мінтрансзв'язку. Однак у наданні цих матеріалів було відмовлено, начебто "це може зашкодити розслідуванню кримінальної справи, порушеної за матеріалами ГУБОЗ МВС України". 

Незаконний продаж автомобілів на 1,3 млн. грн., у якому прес-служба ГУБОЗ звинувачує нинішнє керівництво Мінтрансзв'язку, було здійснено ще в 2006 році, тоді як Йосип Вінський обійняв посаду Міністра транспорту та зв'язку України у грудні 2007 р., повідомляє прес-служба. 

Реклама:

Ці дані підтверджує Головне контрольно-ревізійне управління України. У листі від 26 листопада 2008 року від КРУ в Київській області на адресу Мінтрансзв'язку зазначається, що воно провело ревізію фінансово-господарської діяльності Українського державного підприємства з обслуговування іноземних та вітчизняних транспортних засобів "Укрінтеравтосервіс" за період з 1 січня 2006 р. до 31 жовтня 2008 р. Було встановлено, що "Укрінтеравтосервіс" у І кварталі 2006 р. продало ДП "Служба міжнародних автомобільних перевезень" 9 автомобілів  залишковою вартістю 1,3 млн. грн.

2 серпня 2006 року за підписом колишнього Міністра транспорту та зв'язку вийшов наказ, яким надано дозвіл на "відчуження шляхом продажу на конкурентних засадах 14 автотранспортних засобів, які знаходяться на балансі УДП "Укрінтеравтосервіс": 6 автомобілів марки MAN-19.422, 3 авто KOGEL, 3 авто CHEREAU, MERSEDES-BENS та VAN HOOL.

Щодо виявлених зловживань під час проведення тендеру на суму 1,9 млн. грн. на Південно-Західній залізниці, зазначимо: Мінтранс  жодним чином не впливає на провадження господарської діяльності Укрзалізниці та її структурних підрозділів, яким є Південно-Західна залізниця, - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, що лише під час засідання Кабміну Йосип Вінський шість разів піднімав питання про звільнення Гендиректора Укрзалізниці Василя Мельничука, при якому і були допущені всі ці зловживання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!